Naujienų prenumerata

: apie 40 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 100 g šviežių pievagrybių
  • ¼ stiklinės balto vyno
  • ⅓ stiklinės vištienos sultinio
  • ½ vidutinės citrinos, pjaustytos griežinėliais
  • 2 šaukštų kaparėlių
  • petražolių
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas

Pabarstykite ir įtrinkite vištienos krūtinėlę druska ir pipirais.

Virš vidutinės ugnies, keptuvėje kepkite vištienos gabalėlius, maždaug po 3 min. kiekvieną pusę. Kai apskrus ir pradės skirtis sultys, vištieną perkelkite į lėkštę.

Į tą pačią keptuvę suberkite griežinėliais pjaustytus grybus ir kepkite 3-5 minutes, kol grybai paruduos. Tuomet supilkite vyną ir kepkite kol užvirs. Tada pridėkite sultinio, citrinos, kaparėlių, vėl įdėkite vištieną ir virkite ant vidutinės ugnies apie 5 min.

Prieš patiekdami, patiekalą pagardinkite plėšytais petražolės lapeliais.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt