Naujienų prenumerata

: apie 30 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių baltųjų pievagrybių;
  • 1 l sultinio ar vandens;
  • 1 mažo svogūno;
  • gabalėlio saliero;
  • 50 g sviesto;
  • 1 nedidelės morkos, supjaustytos griežinėliais;
  • 4 - 5 bulvių;
  • 1/4 rauginto agurko;
  • salierų lapų;
  • trupučio pipirų ir druskos pagal skonį.

Paruošimas

Į verdantį vandenį arba sultinį sudėkite supjaustytas bulves. Kol verda bulvės, keptuvėje ištirpdytame svieste patroškinkite susmulkintą svogūną, salierą, morkas ir didžiąją dalį pievagrybių, supjaustytų griežinėliais.

Paruoškite grybų "kaukoles". Ant likusių pievagrybių, naudodami gėrimų šiaudelį išskobkite dvi įdubas akims ir padarykite trikampio formos nosies ertmę. Mažo peiliuko pagalba išraižykite lūpas ir dantis.

Kai bulvės apvirs, maždaug po 15 minučių įpilkite patroškintus grybus bei daržoves, suberkite pipirus, druską ir virkite dar apie 5 min.

Po to sudėkite pievagrybių "kaukoles" ir griežinėliais supjaustytą raugintą agurką. Viską pavirkite iki 5 minučių, bet ne ilgiau. Verdant ilgiau grybai įgers per daug vandens, taps sunkūs ir "kaukolės" gražiai neplūduriuos sriuboje.

Baigus virti sriubą pagardinkite plėšytais šviežiais salierų lapais.

Sriubai, kuriai gaminti imamas ne sultinys, o vanduo, įdėkite sviesto arba aliejaus.

 

siurpa-1.jpg
siurpa-2.jpg
siurpa-3.jpg

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt