Naujienų prenumerata

„Champs“ receptai
Puslapis 4 iš 6
- 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 -

pievagrybiai

Pievagrybių padažas su pelėsiniu sūriu

Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus ir ant mažos ugnies pakepinkite apie 15-20 min. Sudėkite pievagrybių griežinėlius, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite apie 10-15 minučių.

pievagrybiai

Omletas su kreivabudėmis

Nuplaukite pievagrybius ir kitas daržoves. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, užpilkite pienu, įberkite druskos, pipirų ir lengvai išplakite. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apie 5 min. pakepinkite grybus,…

pievagrybiai

Įdaryti portabela grybai

Drėgna servetėle ar kempinėle nuvalykite grybų kepurėles ir pašalinkite kotelius. Supjaustykite saliami dešrą ir pomidorus gabalėliais, svogūną - kubeliais. Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais.
 

pievagrybiai

Pievagrybių brusketa (bruschetta)

Įkaitintoje keptuvėje, orkaitėje ar skrudintuve pakepinkite itališką duoną. Kepintos duonos riekeles įtrinkite česnaku, apiberkite trupučiu druskos ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Ant kiekvienos…

pievagrybiai

Spalvingos pievagrybių salotos

Šepetėliu ar drėgna servetėle nuvalykite pievagrybius ir supjaustykite griežinėliais. Gilioje keptuvėje (Wok keptuvė) įkaitinkite aliejų, jame 2-3 min. pakepinkite svogūną. Sudėkite pievagrybius,…

pievagrybiai

Rudųjų pievagrybių paštetas

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir joje 2-3 min. pakepinkite svogūną. Sudėkite grybus, išspauskite česnaką, suberkite čiobrelį, druską ir pipirus. Įpikite šlakelį konjako…

pievagrybiai

Vasariškos salotos

Drėgna servetėle nuvalykite ir griežinėliais supjaustykite pievagrybius. Perpjaukite baklažaną pusiau ir vieną dalį sukapokite gabalėliais. Pievagrybius ir baklažano gabalėlius sudėkite į įkaitintą keptuvę ir keletą minučių pakepinkite ant kaitrios…

pievagrybiai

Graikiškos salotos su pievagrybiais

Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir kartu su feta sūriu, gerai įkaitintoje keptuvėje pakepinkite 1-2 min. Kepintus grybus ir sūrio kubelius sudėkite į salotų dubenį, dar kartą išmaišykite. Ant viršaus

pievagrybiai

Gaivios salotos pita duonoje

Drėgna servetėle ar kempine nuvalykite pievagrybius. Perpjaukite agurką ir pomidorą pusiau, pašalinkite sėklas. Visus ingredientus (pievagrybius, sūrį, agurką ir pomidorą) supjaustykite gabalėliais

pievagrybiai

Grybų pita pica

Įkaitinkite orkaitę. Peiliu atsargiai padalinkite pita duoną į du apskritimus ir juos, minutę ar dvi, pakepinkite orkaitėje, kol truputį apskrus, apačia taps traški. Ant pita…

Puslapis 4 iš 6
- 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 -

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt