Naujienų prenumerata

„Champs“ receptai
Puslapis 3 iš 6
- 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 -

pievagrybiai

Gruzdinti įdaryti pievagrybiai

Pievagrybių kepurėles apvoliokite miltuose ir suvilgykite kiaušinyje (atkreipkite dėmesį, kad visas paviršius būtų padengtas kiaušiniu). Tada pievagrybius apvoliokite džiūvėsėliuose. Jei norite, kad traški luobelė gautųsi šiek tiek storesnė, tuomet…

pievagrybiai

Pievagrybių vėrinukai su kumpeliu

Į didelį dubenį supilkite alyvuogių aliejų, įdėkite garstyčias, medų, truputį druskos ir nemažai juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite. Į paruoštą marinatą sudėkite nuplautus pievagrybius ir saldžiųjų paprikų…

pievagrybiai

Įdaryti pievagrybiai su muskatu

Išskobkite pievagrybių kotelius ir juos susmulkinkite. Kumpio griežinėlius supjaustykite juostelėmis. Į dubenėlį suberkite kumpio juosteles, tarkuotą fermentinį sūrį, supjaustytus pievagrybių…

pievagrybiai

Įdaryti pievagrybiai su pelėsiniu sūriu

Išlaužkite arba išpjaukite kotelius, susmulkinkite kartu su nuluptu svogūnu ir pakepinkite svieste. Dubenėlyje šakute sutrinkite pelėsinį sūrį. Sausoje keptuvėje paskrudinkite graikinius riešutus.

pievagrybiai

Ryžių ir pievagrybių kotletai

Keptuvėje ištirpinkite sviestą arba įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, česnakus ir grybus. Maišydami viską pakepinkite apie 5 min., kol svogūnai suminkštės. Išjunkite ir leiskite šiek tiek atvėsti.

pievagrybiai

Marinuoti pievagrybiai

Šepetėliu arba drėgna servetėle nuvalykite pievagrybius. Jei grybai dideli, perpjaukite pusiau. Paruoškite marinatą: sumaišykite actą, aliejų, druską, cukrų, pipirus, ir smulkintas petražoles.

pievagrybiai

Pyragėliai su pievagrybių įdaru

Atšildykite sluoksniuotos tešlos lapelius. Tuo tarpu, svieste apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Kai svogūnai taps auksinės spalvos, sudėkite gabalėliais supjaustytus pievagrybius

pievagrybiai

Balandėliai su pievagrybiais

Drėgna servetėle arba šepetėliu nuvalykite pievagrybius. Juos supjaustykite juostelėmis, kubeliais arba griežinėliais ir 2-3 min. pakepinkite aliejuje, kol ims skirti sultis.

pievagrybiai

Pievagrybiai su aštriu ryžių įdaru

Į didelę keptuvę įpilkite ir įkaitinkite 2 šaukštus balto vyno. Sudėkite pievagrybių kepurėles ir apkepkite atsargiai apversdami, kiekvieną pusę maždaug po 2 min., kol kepurėlės ims trauktis.

pievagrybiai

Pievagrybių padažas su pelėsiniu sūriu

Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus ir ant mažos ugnies pakepinkite apie 15-20 min. Sudėkite pievagrybių griežinėlius, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite apie 10-15 minučių.

Puslapis 3 iš 6
- 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 -

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt