Naujienų prenumerata

: apie 40 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 500 g „Champs Grill“ pievagrybių;
  • 8 rozmarino šakelių;
  • 1 baklažano;
  • 4 šaukštų aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus;
  • 3 šaukštų balzaminio acto;
  • 2 skiltelių smulkinto česnako;
  • 200 ml majonezo;
  • saujelės bazilikų lapelių;
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Paruošimas

Nuo rozmarino stiebelių nubraukite lapelius, palikdami tik 4-5 cm viršūnėles.

Nuvalykite pievagrybius, perpjaukite juos pusiau. Baklažanus supjaustykite gabalėliai ir kartu su grybais sudėkite į dubenį. Iš aliejaus, balzaminio acto, česnako ir rozmarino lapelių paruoškite marinatą. Pagal skonį įdėkite druskos ir juodųjų pipirų, išmaišykite ir supilkite į dubenį su pievagrybiais. Palikite apie 30 min. marinuotis.

Tuo tarpu paruoškite majonezo padažą su baziliku. Susmulkinkite baziliko lapelius ir suberkite į dubenėlį su majonezu. Pridėkite truputį šviežiai trintų juodųjų pipirų ir viską gerai išmaišykite.
Ant rozmarino šakelių pakaitomis suverkite pievagrybius ir baklažano gabalėlius. Apšlakstykite marinatu ir sudėję ant grilio grotelių, kartas nuo karto apversdami kepkite apie 10 min.

Patiekite apibėrę rozmarino lapeliais, kartu su paruoštu majonezo padažu.

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt