Naujienų prenumerata

: apie 50 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 400 g baltųjų arba rudųjų pievagrybių;
  • 1 didelės morkos;
  • 1 didelio saliero stiebo;
  • 1 vidutinio dydžio svogūno;
  • 4 šaukštų sviesto;
  • 4 šaukštų miltų;
  • 3 susmulkinto česnako skiltelių;
  • 2 šaukštelių džiovintų čiobrelių;
  • 3 stiklinių vištienos sultinio;
  • ¾ stiklinės sauso vyno;
  • 3 šaukštelių brendžio;
  • ¾ stiklinės grietinėlės arba grietinės;
  • druskos pagal skonį.

Paruošimas

Drėgna servetėle nuvalykite pievagrybius ir supjaustykite stambiais griežinėliais. Nedideliais kubeliais supjaustykite morką, salierą ir svogūną.

Puode ištirpinkite 4 šaukštus sviesto, sudėkite morkas, salierą ir svogūną. Pakepinkite ant mažos ugnies 6-8 min., kol salierai ir svogūnai suminkštės.

Į puodą sudėkite pievagrybius, padidinkite ugnį ir nuolat pamaišydami kepkite dar 6-8 min.

Vėliau įdėkite 2 arbatinius šaukštelius džiovintų (arba 1 šaukštą šviežių) čiobrelių, suberkite susmulkintas česnako skilteles, uždenkite ir troškinkite 2 minutes.

Įpilkite ¾ stiklinės sauso vyno ir 3 šaukštelius brendžio. Padidinkite ugnį ir leiskite puodo turiniui pavirti, kol nugaruos dalis skysčių. Tuomet įberkite 4 šaukštus miltų, sumažinkite ugnį ir nuolat maišydami pavirkite dar apie minutę. Įpilkite 3 stiklines vištienos sultinio, įberkite druskos. Gerai išmaišykite, palaukite kol užvirs ir pamaišydami virkite dar apie 10 min.

Pabaigai į sriubą įpilkite ¾ stiklinės grietinėlės arba grietinės ir maišykite, kad tolygiai pasiskirstytų.

Sriubą patiekite karštą. Viršų rekomenduojame pagardinti kietojo sūrio drožlėmis.
 

ms01.jpg
ms02.jpg
ms03.jpg

ms04.jpg
ms05.jpg
ms06.jpg

ms07.jpg
ms08.jpg
ms09.jpg

ms10.jpg
ms11.jpg
ms12.jpg

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt