Naujienų prenumerata

: apie 40 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių baltųjų pievagrybių (supjaustyti griežinėliais);
  • 2 šaukštų sviesto;
  • 1 svogūno (supjaustyti);
  • 2 skiltelių česnako (susmulkinti);
  • 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių;
  • 1/2 stiklinės trupinto mėlynojo pelėsinio sūrio (pvz. gorgonzola);
  • 1/4 stiklinės jautienos sultinio;
  • šlakelio brendžio;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas

Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus ir ant mažos ugnies pakepinkite apie 15-20 minučių, kol karamelizuosis. Įdėkite čiobrelį, smulkintus česnakus ir kepinkite apie minutę, kol ims skleisti aromatą. Sudėkite pievagrybių griežinėlius, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite apie 10-15 minučių. Tuomet ant grybų supilkite jautienos sultinį, įliekite šlakelį brendžio ir neuždengę troškinkite apie 3-6 minutes, kol skysčio kiekis sumažės perpus.

Nukaiskite nuo ugnies, įmaišykite mėlynojo pelėsinio sūrio ir palikite kelioms minutėms atvėsti.

Šis padažas tinka su įvairiais mėsos, ypač su jautienos patiekalais.

© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt