Naujienų prenumerata

: apie 40 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 500 g šviežių baltųjų pievagrybių ("Champs Grill");
  • ½ citrinos;
  • 1/3 stiklinės sezamų aliejaus;
  • 120 g „Mozzarella“ sūrio;
  • 1 saujos migdolų riešutų;
  • džiovintų čiobrelių, šviežių krapų, juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį;

Paruošimas

Paruoškite marinatą. Į dubenį išspauskite citrinos sultis, įpilkite sezamų aliejaus, įberkite žiupsnelį čiobrelių, druskos ir juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite.

Į paruoštą marinatą sudėkite nuplautus pievagrybius ir pamaišykite, kad grybai pasidengtų marinatu. Marinuokite 1-2 val., kartas nuo karto pamaišydami.

Paruoškite įdarą. Trintuve susmulkinkite „Mozzarella“ sūrį. Sumalkite migdolų riešutus. Pridėkite žiupsnelį smulkintų šviežių krapų, druskos ir pipirų. Viską išmaišykite iki vientisos masės.

Išskobkite pievagrybių kotelius. Grybų kepurėles su kaupu užpildykite paruoštu įdaru. Įdarytus pievagrybius sumaukite ant medinių iešmelių ir kepkite ant grilio 10-15 min., kol sūris išsilydis, o grybai gražiai apskrus.

 

su_migdolais1.jpg
su_migdolais2.jpg
su_migdolais3.jpg

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt