Naujienų prenumerata

: apie 15 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 400 g rudųjų pievagrybių (tinka ir baltieji)
  • 170 g tepamo sūrelio
  • 170 g rūkytos lašišos filė
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos ir pipirų
  • šviežių arba šaldytų krapų papuošimui

Paruošimas

Drėgna servetėle nuvalykite pievagrybius ir pašalinkite kotelius. Pievagrybius sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir pašaukite 5 minutėms į iki 200°C įkaitintą orkaitę.

Ant iškeptų pievagrybių išdėliokite lašišos gabalėlius. Į konditerinį maišelį įdėkite tepamo sūrelio ir užspauskite jį ant lašišos. Grybukus su lašiša papuoškite krapais.

 

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt