
Savo maistine verte, skonio ir aromato savybėmis pievagrybiai dera beveik su visais valgiais. Pasinaudokite žemiau pateiktais patarimais ir pievagrybiai bus tokie skanūs, kokie ir turėtų būti.
Kaip išsirinkti
• pirkite tvirtus, glotnaus paviršiaus, šviežiai atrodančius grybus;
• paviršius turi būti sausas, bet neišdžiuvęs, atrodyti putlus;
• uždara kepurėlė prie kotelio rodo būsiant subtilų skonį, o atsivėrusi, kurios apačioje matomi rudi lakšteliai, sufleruoja, kad grybas bus turtingesnio, išraiškingesnio skonio bei aromato.
Kaip laikyti
• nupirktus pievagrybius laikykite šaldytuve, originalioje pakuotėje, ne ilgiau kaip savaitę;
• norėdami ilgiau naudoti pievagrybius atidarę pakuotę, laikykite juos šaldytuve, sudėtus į popierinį maišelį. Venkite laikyti sandariuose induose, nes juose gali susidaryti vandens kondensatas, kuris paspartins grybų gedimą;
• šviežių pievagrybių nerekomenduojame laikyti užšaldytų, bet užšaldę šiek tiek apdorotus grybus galėsite šaldiklyje laikyti beveik mėnesį.
Kaip valyti
• pievagrybius valykite ir visus nešvarumus nubraukite su drėgna popierine servetėle, kempinėle, minkštu šepetėliu arba tiesiog pirštais;
• plaukite pievagrybius trumpai, po tekančiu vandeniu. Nuplovę nusausinkite popierine servetėle. Jie sugeria drėgmę, todėl nemirkykite pievagrybių panardinę vandenyje;
• prieš naudodami patrumpinkite grybo kotelį.