Naujienų prenumerata

: apie 30 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 200 g šviežių pjaustytų pievagrybių;
  • 1 šaukšto aliejus;
  • ½ stiklinės natūralaus jogurto;
  • 1 šaukštelio kario;
  • 2 pjaustytų svogūnų laiškų;
  • 1 špinato lapo;
  • 2 šaukštų sezamo sėklų;
  • druskos.

Paruošimas

Smulkiai supjaustykite svogūną. Špinatą suplėšykite gabalėliais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Į keptuvę suberkite pjaustytus pievagrybius, špinatus ir kepkite 3-5 min., kol grybai išskirs sultis. Suberkite karį, sezamo sėklas ir druską. Viską gerai išmaišykite. Atidengtoje keptuvėje kepkite dar apie 3 min., po to išjunkite ir leiskite šiek tiek atvėsti. Į keptuvę supilkite jogurtą ir dar kartą viską išmaišykite. Gautą pagardą sumaišykite su išvirtais makaronais. Viršų apiberkite pjaustytais svogūnų laiškais.

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt