Naujienų prenumerata

: apie 15 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • Marinuoti grybai
  • Jums reikės:
  • 1 kg pievagrybių ;
  • ½ stiklinės acto(6 proc.);
  • ½ stiklinės aliejaus;
  • 3 šaukštelių druskos;
  • 3 šaukštelių cukraus ;
  • 1 nedidelės česnako galvutės ;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • pipirų, lauro lapų;
  • smulkintų šviežių arba džiovintų petražolių.

Paruošimas

Šepetėliu arba drėgna servetėle nuvalykite pievagrybius. Jei grybai dideli, perpjaukite pusiau.

Paruoškite marinatą: sumaišykite actą, aliejų, druską, cukrų, pipirus, ir smulkintas petražoles. Grybus sudėkite į puodą, užpilkite marinatu ir uždenkite. Užkaiskite puodą, palaukite kol jame esanti skystis užvirs ir pavirkite 3-4 min. Baigiant virti į puodą įmeskite nuluptas česnako skilteles ir stambiais griežinėliais supjaustytą svogūną. Puodą uždenkite ir pavirkite dar apie 1 min.

Leiskite visiškai atvėsti.
 

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt