Naujienų prenumerata

: apie 20 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • Šviežių kiaušinių
  • Portabella pievagrybių kepurėlių
  • Kumpelio gabalėlių
  • Juodųjų pipirų
  • Šviežių petražolių arba čiobrelių
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus

Paruošimas

Drėgna servetėle nuvalykite Portabella kepurėles ir pašalinkite kotelį.

Iš išorės aptepkite grybų kepurėles aliejumi ir išdėliokite jas kepimo skardoje.

Į kepurėles įdėkite po keletą gabalėlių kumpelio.

Įmuškite kiaušinį į indelį ir po to atsargiai perpilkite į kumpelių išklotas Portabella kepurėles.

Užberkite trintų juodųjų pipirų ir kapotų šviežių prieskoninių žolelių – petražolių arba čiobrelių, pasirinktinai.

Padėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 20-30 min. Kiek laiko kepti, priklausys nuo Portabella grybų kepurėlių storio ir nuo mėgstamo kiaušinių apkepimo lygio.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt