Naujienų prenumerata

: apie 25 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 4 didelių portabela grybų
  • 2 gabalėlių kiaulienos kumpio
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • po ½ stiklinės smulkintų svogūnų, smulkintos
  • paprikos, brokolių ir pjaustytų špinatų
  • 1 šaukštelio smulkinto česnako
  • ½ stiklinės džiūvėsėlių
  • 2 šaukštelių smulkintų petražolių
  • ½ stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio
  • druskos, juodųjų pipirų

Paruošimas

Įkaitintoje keptuvėje kepkite kumpio gabalėlius, kol apskrus. Leiskite atvėsti ir susmulkinkite. Paruoškite portabelas – nuplaukite, nusausinkite, iš abiejų pusių aptepkite aliejumi. Įkaitinkite keptuvę ir, tuose pačiuose riebaluose kuriuose kepė kumpis, apie 6 minutes pakepinkite svogūnus, brokolius, špinatus, bei paprikas. Pridėkite česnaką ir paskrudinkite dar minutę. Suberkite džiūvėsėlius, petražoles, druską, pipirus. Viską gerai išmaišykite. Nuimkite nuo kaitvietės ir įmaišykite sūrį. Gautą masę uždėkite ant portabelų ir gerai įkaitusioje orkaitėje kepkite apie 8 minutes.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt