Naujienų prenumerata

: apie 45 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 200 g šviežių pjaustytų pievagrybių;
  • 300 g vištienos krūtinėlės;
  • ryšelio salotų lapų;
  • 200 g braškių;
  • 100 ml natūralaus jogurto;
  • 2 šaukštelių citrinos sulčių;
  • 2 šaukštų moliūgų sėklų;
  • aliejaus;
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Paruošimas

Apvirkite vištienos krūtinėlę šiek tiek pasūdytame vandenyje. Leiskite atvėsti ir po to supjaustykite gabalėliais. Griežinėliais supjaustytus pievagrybius, gausiai apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite druska. Nuplaukite ir ketvirčiais supjaustykite braškes. Dubenėlyje, iš jogurto ir citrinos sulčių, sumaišykite padažą.

Ant grilio grotelių patieskite foliją. Įkaitus anglims ant folijos sudėkite vištienos gabalėlius, apšlakstykite aliejumi ir kepkite, kol apskrus. Po to, į foliją sudėkite pievagrybius ir kepkite 5-8 min.

Plačią lėkštę išklokite salotų lapais. Ant jų išdėliokite keptus vištienos gabalėlius, pievagrybius ir supjaustytas braškes. Viską apliekite jogurto ir citrinos sulčių padažu, apibarstykite moliūgų sėklomis.

Recepto autorė: Neringa Laurinaitienė

brask_salot2.jpg
brask_salot1.jpg
brask_salot3.jpg

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt