Naujienų prenumerata

: apie 15 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 500 g didesnių šviežių pievagrybių;
  • 2 saldžiųjų paprikų, supjaustytų gabalėliais;
  • 2 vidutinio dydžio obuolių, supjaustytų skiltelėmis.
  • Marinatui:
  • 12 valgomųjų šaukštų alyvuogių arba rapsų aliejaus;
  • 1 česnako galvutės, smulkiai supjaustytos;
  • 1 vidutinio dydžio citrinos sulčių;
  • 1 šaukšto prieskoninių žolelių (čiobrelis, mairūnas);
  • 1 šaukštelio druskos.

Paruošimas

Į indą sudėkite nuplautus pievagrybius, supjaustytas saldžiąsias paprikas ir obuolius. Supilkite visas marinato sudedamąsias dalis, gerai išmaišykite ir uždenkite. Marinuokite 1-3 val.

Pakaitomis, ant bambukinių ar metalinių iešmelių, sumaukite grybus, paprikas ir obuolius. Vėrinukus, laikas nuo laiko apversdami, kepkite ant gerai įkaitusio grilio 10-15 min.

Patarimas. Prieš kepimą, bambukinius iešmelius 20-30min. pamirkykite vandenyje.

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt