Naujienų prenumerata

: apie 15 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 500 g didesnių šviežių pievagrybių;
  • 2 saldžiųjų paprikų, supjaustytų gabalėliais;
  • 2 vidutinio dydžio obuolių, supjaustytų skiltelėmis.
  • Marinatui:
  • 12 valgomųjų šaukštų alyvuogių arba rapsų aliejaus;
  • 1 česnako galvutės, smulkiai supjaustytos;
  • 1 vidutinio dydžio citrinos sulčių;
  • 1 šaukšto prieskoninių žolelių (čiobrelis, mairūnas);
  • 1 šaukštelio druskos.

Paruošimas

Į indą sudėkite nuplautus pievagrybius, supjaustytas saldžiąsias paprikas ir obuolius. Supilkite visas marinato sudedamąsias dalis, gerai išmaišykite ir uždenkite. Marinuokite 1-3 val.

Pakaitomis, ant bambukinių ar metalinių iešmelių, sumaukite grybus, paprikas ir obuolius. Vėrinukus, laikas nuo laiko apversdami, kepkite ant gerai įkaitusio grilio 10-15 min.

Patarimas. Prieš kepimą, bambukinius iešmelius 20-30min. pamirkykite vandenyje.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt