URL: http://www.balticchampignons.lt/index.php?gaivios-salotos


Gaivios salotos pita duonoje

: apie 15 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių baltųjų pievagrybių;
  • 100 g fermentinio sūrio supjaustyto kubeliais;
  • 1 nedidelio agurko;
  • 2 pomidorų;
  • 4 vnt. pita duonos;
  • aliejaus;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas

Drėgna servetėle ar kempine nuvalykite pievagrybius. Perpjaukite agurką ir pomidorą pusiau, pašalinkite sėklas. Visus ingredientus (pievagrybius, sūrį, agurką, pomidorus) supjaustykite gabalėliais ir suberkite į dubenį. Įpilkite šlakelį aliejaus, įdėkite druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite.

Pita duoną 1-2 min. paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje. Paruoštas salotas įdėkite į duonos vidų, o likusias patiekite atskirame dubenėlyje.

 

Pita - tai plona mielinė graikiška duona, kuri iškepta pasidaro dvisluoksnė, todėl paplotėlius labai patogu paskaninti įvairiausiais įdarais ar kitais priedais. Pita duonos galima įsigyti prekybos tinklų parduotuvėse arba pasigaminti patiems.