Naujienų prenumerata

: apie 10 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 3-4 vnt. Eringi grybų (apie 170 g);
  • 30 g sviesto;
  • jūros druskos;
  • šviežiai trintų juodųjų pipirų;
  • ½ šaukšto sakės arba mirino.

Paruošimas

Supjaustykite eringi grybus išilgai, 4-6 mm storio griežinėliais. Įkaitintoje keptuvėje ištirpdykite sviestą ir sudėkite grybų griežinėlius. Abi griežinėlių puses kepkite 1-2 minutes, tol kol jos gražiai apskrus ir pradės karamelizuotis, įgaudamos gražų, gelsvai rusvą atspalvį.

Pagal skonį pabarstykite grybus druska ir pipirais, uždenkite keptuvę ir pakepkite dar 1-2 min, taip juos patroškindami ir pabaigdami kepti. Pabaigoje apšlakstykite patiekalą sakės arba mirino šlakeliu ir patiekite su ryžiais.

Sakė – Japonijos tradicinis, fermentuotas alkoholinis gėrimas, gaminamas iš ryžių.

Mirinas
tai saldus, dažniausiai japonų virtuvėje vartojamas, vynas. Jį galima pakeisti baltuoju cheresu.

 

eringi_em.jpg

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt