Naujienų prenumerata

: apie 10 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 3-4 vnt. Eringi grybų (apie 170 g);
  • 30 g sviesto;
  • jūros druskos;
  • šviežiai trintų juodųjų pipirų;
  • ½ šaukšto sakės arba mirino.

Paruošimas

Supjaustykite eringi grybus išilgai, 4-6 mm storio griežinėliais. Įkaitintoje keptuvėje ištirpdykite sviestą ir sudėkite grybų griežinėlius. Abi griežinėlių puses kepkite 1-2 minutes, tol kol jos gražiai apskrus ir pradės karamelizuotis, įgaudamos gražų, gelsvai rusvą atspalvį.

Pagal skonį pabarstykite grybus druska ir pipirais, uždenkite keptuvę ir pakepkite dar 1-2 min, taip juos patroškindami ir pabaigdami kepti. Pabaigoje apšlakstykite patiekalą sakės arba mirino šlakeliu ir patiekite su ryžiais.

Sakė – Japonijos tradicinis, fermentuotas alkoholinis gėrimas, gaminamas iš ryžių.

Mirinas
tai saldus, dažniausiai japonų virtuvėje vartojamas, vynas. Jį galima pakeisti baltuoju cheresu.

 

eringi_em.jpg

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt