Naujienų prenumerata

: apie 50 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 100 g šviežių pievagrybių;
  • 1 ½ nedidelio burokėlio;
  • 1 morkos;
  • 3 bulvių;
  • 1 ½ šaukšto pomidorų tyrės,
  • 1 nedidelio svogūno;
  • petražolės šaknies;
  • 3 šaukštų aliejaus;
  • 3 šaukštelių kvietinių miltų;
  • 1 ½ stiklinės šviežių supjaustytų kopūstų;
  • 6 džiovintų slyvų;
  • 3 lauro lapų;
  • pipirų, druskos, petražolių lapelių.

Paruošimas

Nuplautus pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir išvirkite. Grybus išgriebkite.

Pailgais gabalėliais supjaustykite burokėlius ir patroškinkite su pomidorų tyre nedideliame kiekyje vandens.

Smulkiai supjaustykite svogūnus, morką bei petražolę, apibarstykite miltais ir pakepinkite aliejuje.

Į grybų sultinį sudėkite pjaustytas bulves, kopūstus. Kai bulvės išvirs, sudėkite grybus, slyvas, burokėlius, pakepintas daržoves, įberkite druskos, pipirų ir maišydami pavirkite dar keletą minučių.

Tiekdami į stalą, sriubą pabarstykite pjaustytais petražolių lapeliais.


 

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt